GPSKollen har avvecklats

År 2014 lanserades en GPS-spårare som hette SweTrack Basic. Denna produkt paketerades med en livespårningstjänst som kallades för GPSKollen. Användare av GPSKollen kunde följa GPS-spårarens rörelser i realtid på en karta i datorns webbläsare. GPSKollen var en kostnadsfri tjänst för kunder som köpte SweTrack Basic eller andra enheter från SweTrack som vid den tiden fanns på marknaden.

GPSKollen var även kompatibelt med andra GPS-spårare som vid den tiden fanns på marknaden, till exempel TK102-B, TK106 och TK Anywhere. Användare som inte hade en SweTrack-produkt kunde ansluta sina produkter till GPSKollen mot en fast månadsavgift. Denna prenumerationstjänst såldes bland annat via GPSHuset.

På grund av tekniska begränsningar rörande vidareutveckling och kompatibilitet med mobila enheter (smartphones & surfplattor), så har SweTrack Electronics AB valt att avveckla GPSKollen. Samtliga servrar är nedstängda och tjänsten går inte längre att nå via datorns webbläsare. Du som har använt GPSKollen finner här svar på hur du går vidare för att kunna fortsätta nyttja livespårningen.

Om du har en SweTrack Basic eller annan SweTrack-enhet

Tag kontakt med SweTracks kundsupport på support@swetrack.com, så kommer du få hjälp att koppla din enhet mot SweTrack Live. SweTrack Live är en ny livespårningstjänst som är betydligt enklare att använda än GPSKollen, fungerar på alla iOS- och Android-enheter samt har utökad funktionalitet jämfört med GPSKollen. Det finns inte längre en officiell mobilapp för användare av BlackBerry eller Windows Phone, men du som använder någon av dessa enheter kan besöka SweTrack Live via telefonens webbläsare istället.

Om du har en GPS 104, TK102-B, TK Anywhere eller annan GPS-spårare

Kontakta oss så hjälper vi dig.